Veiligheid, dé prioriteit van elk CASH-punt

16/12/2021

In alle veiligheid geld kunnen afhalen is van het hoogste belang, zowel voor de klant als voor de bank. Alle door Batopin geïnstalleerde Bancontact CASH-punten zijn daarom gebouwd volgens zeer strenge veiligheidsnormen. Hieronder focussen we op enkele van de maatregelen …

Zelfs de meest ervaren inbreker moet zich op een door Batopin geïnstalleerd CASH-punt de tanden stukbijten. In tegenstelling tot de kleine machines die we soms in het buitenland aantreffen, zijn de geldautomaten van de Bancontact CASH-punten grote apparaten, die dan nog eens ingebouwd zitten in een ultrarobuuste safe.

Elke geldautomaat zit zo in elkaar dat de gebruiker er in alle rust geld kan opnemen en eventueel ook storten. Het toetsenbord is uitgerust met een speciaal veiligheidssysteem dat anderen belet om tijdens de verrichting over de schouder mee te kijken. En spiegels boven het scherm geven de gebruiker uitzicht over wat zich achter zijn of haar rug afspeelt.

In de buurt van de geldautomaat staat het telefoonnummer van de helpdesk aangeduid voor het geval zich tijdens een opname van cashgeld een probleem zou voordoen. Een display geeft duidelijk de "Card Stop"-procedure aan om de kaart te kunnen blokkeren.

Bepaalde Bancontact CASH-punten zijn kiosken buiten. De kiosk is altijd goed verlicht om het veiligheidsgevoel te verhogen. De stevig ingeplante kiosken zijn met een speciaal systeem aan de ingang beveiligd tegen ramkraken. Ook de zij-ingang is beschermd door middel van een elektromagnetisch systeem.

Alle Bancontact CASH-punten beschikken 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 over cameratoezicht. Bij verdachte voorvallen treedt een alarm met sirene in werking.