Nog vlotter geld afhalen dankzij de nieuwe beeldschermen

13/12/2023
blog_schermen_media

Heb je het ook al gemerkt? Het scherm van je vertrouwde Bancontact CASH-punt heeft een paar wijzigingen ondergaan. Zodat jij nog eenvoudiger geld kan afhalen.

Twee jaar geleden is het alweer, dat het lintje van het eerste Bancontact CASH-punt werd doorgeknipt. Sindsdien luisteren we voortdurend naar de gebruikers van onze CASH-punten, door regelmatig tevredenheidsonderzoeken uit te voeren. Want geld afhalen moet vlot verlopen voor iedereen.

Na de verwerking van alle waardevolle feedback hebben we de schermen van onze geldautomaten aangepast. Zo verloopt de navigatie tijdens de verschillende stappen van een transactie nu soepeler en intuïtiever. Dit geldt zowel voor een afhaling, een storting, een saldoraadpleging als een wijziging van je pincode. Sinds oktober 2023 zijn al onze CASH-punten op deze manier aangepast.

En dat is nog niet alles, want we hebben ook extra aanpassingen doorgevoerd om onze geldautomaten inclusiever te maken. Het doel is dat iedereen volledig zelfstandig een CASH-punt kan gebruiken, ook mensen met een beperkte mobiliteit, slechtzienden of blinden, mensen met een verstandelijke beperking, anderstaligen, analfabeten, ouderen, ... De wijzigingen kwamen er op basis van praktijktests met Inter en CaWab, twee grote expertisecentra inzake toegankelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan visuele aanpassingen voor mensen met kleurenblindheid, aangepaste letter- en cijfergroottes op het scherm, enzovoort. Al onze schermen zijn tevens beschikbaar in vier talen (NL, FR, GER, ENG), telkens in heldere, eenvoudige taal.

Sinds november is voor het hele netwerk van CASH-punten een update van de bestaande software gebeurd. Hierdoor is de gemiddelde tijd voor een basisverrichting aan een geldautomaat gedaald met 10 tot 15 seconden. Cash afhalen bij een CASH-punt zal dus een pak vlotter en sneller kunnen. 

Wil je zelf ook iets kwijt over je ervaringen met een Bancontact CASH-punt? Alle feedback is welkom op info@bancontact.cash. We zien je graag terug aan een van onze CASH-punten!