Hoe ervaren gebruikers de nieuwe CASH-punten?

22/06/2022

Week na week openen steeds meer CASH-punten de deuren. Nieuwe, neutrale geldautomaten waarbij we erg focussen op de gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, toegankelijkheid … Maar hoe ervaren de gebruikers zélf deze nieuwe CASH-punten? Wel, we vroegen het hen.

Het marktonderzoeksbureau Ipsos nam 299 interviews af, in maart en april 2022. Zowel met gebruikers van CASH-shops (locaties binnen), als met wie geldautomaten binnen of buiten in een muur gebruikte. En dat verspreid over heel België, in stedelijke én landelijke gebieden. De resultaten zijn precies wat we verhoopt hadden.

Bijzonder gebruiksvriendelijk

Om te beginnen, is liefst 98% van de geïnterviewden van mening dat de geldautomaten gebruiksvriendelijk zijn. 87% vindt ze zelfs zeer tot extreem gebruiksvriendelijk. Iets meer dan 1 op de 10 (11%) houdt er een gematigd positieve mening over het gebruiksgemak op na.

90% vindt zelfs dat de Bancontact CASH-punten een zelfde of betere ervaring bieden dan andere geldautomaten. De overgrote meerderheid (97%) heeft er ook geen enkel probleem mee dat de CASH-punten neutraal zijn (ze hebben geen banklogo meer).

Ook makkelijk vindbaar

Naast de gebruiksvriendelijkheid is natuurlijk de vindbaarheid van de CASH-punten even belangrijk. En ook op dat vlak zitten we duidelijk op het juiste spoor: 90% van de respondenten meent dat de CASH-punten makkelijk te vinden zijn. Iets wat er trouwens alleen maar zal op verbeteren. Wordt dus vervolgd!