Geen drempels meer voor mensen met beperkte mobiliteit

13/12/2023
blog_drempel_hero

Mensen die niet goed te been zijn, moeten op elk moment makkelijk aan hun geld kunnen. De nieuwe stenen oprijhellingen, die volledig in het straatbeeld opgaan, maken de Bancontact CASH-punten nog toegankelijker.

Batopin maakt van inclusiviteit een prioriteit. Bij elk nieuw Bancontact CASH-punt proberen we een ruimte te kiezen die goed bereikbaar is voor mensen met een verminderde mobiliteit. In eerste instantie voeren we aanpassingen door in het gebouw zelf, denk maar aan het verwijderen van niveauverschillen. Maar soms zijn er ook werkzaamheden vereist in de straat of de buurt. Zo hebben we recent verschillende CASH-punten voorzien van een hellend vlak in de openbare ruimte. Het gaat niet om een haastig geplaatste drempel uit kunststof, maar om een volwaardige stenen oprijhelling in dezelfde kasseien als de stoep. Zo verdwijnt ook letterlijk de drempel voor rolstoelgebruikers om toegang te krijgen tot onze CASH-punten.

Batopin levert al van meet af aan inspanningen om de toegankelijkheid te verhogen, zoals het aanbieden van de courante functies met een stembegeleiding voor mensen met een visuele berperking. Zo dragen we bij aan een meer inclusieve samenleving waarin openbare voorzieningen voor iedereen binnen handbereik liggen, ongeacht fysieke capaciteiten of andere specifieke behoeften.