CASH-punten onderweg… naar het werk, het shopping center maar ook op stap tijdens de vakantie!

14/07/2022

Tussen nu en 2024 rolt Batopin in heel België een nieuw netwerk van CASH-punten uit. Niet verbonden aan één bank, neutraal dus, en daardoor precies daar te plaatsen waar mensen vandaag cash zoeken: op weg naar het werk, tijdens het shoppen of als ze op stap zijn in ons land of nog op vakantie vertrekken en aankomen. Dus spreekt het voor zich dat er ook CASH-punten zouden komen in treinstations en luchthavens.

Zo heeft Batopin voor de zomer van 2022 zijn twee laatste CASH-punten in Brussels Airport (Zaventem) ingehuldigd. U vindt een Bancontact CASH-punt in de vertrekhal ter hoogte van het Sheratonhotel, net als aan de terminals A en B. Bovendien staan er voortaan ook vier CASH-punten in de aankomsthal.

Het Bancontact CASH-punt in de luchthaven van Charleroi (Gosselies) is open sinds december 2021.

Aan elk CASH-punt kunnen reizigers geld afhalen en hun geheime pincode wijzigen, ongeacht bij welke bank ze klant zijn. Net als  binnenkort hun rekeningsaldo raadplegen als ze klant zijn bij een van de vier grootbanken die partner zijn van Batopin (Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC).

Alle Bancontact CASH-punten zijn toegankelijk voor slechtzienden en voor rolstoelgebruikers dankzij een audiobegeleidingssysteem enerzijds, en een toetsenbord dat op de juiste hoogte geplaatst werd anderzijds.

Ook in de Belgische stations…

Met de Bancontact CASH-punten wil Batopin aanwezig zijn op de cruciale punten in de verplaatsingstrajecten van vele Belgen. Bijvoorbeeld wanneer ze naar het buitenland vertrekken. Maar ook als ze zich met de trein verplaatsen, iets wat ze meer en meer doen.

Volgens een iVOX-studie uit december 2021 willen 32% onder meer geld kunnen afhalen in een station.

Vandaar dat Batopin ook een akkoord sloot met de NMBS, om het aantal treinstations met CASH-punten te verdubbelen. In totaal krijgen bijna 80 treinstations in België CASH-punten. Daarvan zijn er vandaag al een dertigtal geïnstalleerd en actief, in 22 stations.